Over ons

 Naam: Miriam Schneider-Meens


Opleiding: Opleiding tot Mondhygiënist KU Nijmegen


Diploma: 1989


Ervaring:

Ziekenhuis Kaakchirurgie

Parodontologie

Orthodontie


Zelfstandig gevestigd:

Sinds 2006
Na het behalen van mijn diploma heb ik ervaring opgedaan op verschillende werkvelden en in verschillende praktijken. Sinds 2006 ben ik vrijgevestigd. Van afkomst Limburgse, woon ik sinds 1992 met mijn gezin in Amersfoort en dat bevalt prima.


Als mondhygiënist is mijn uitdaging steeds weer om mensen te motiveren en samen te werken naar een goede mondgezondheid. Gelukkig lukt dat ook echt in de meeste gevallen.


Mijn behandelingen vinden plaats in een prettige en open sfeer zodat u zich op uw gemak voelt, weet wat er gebeurt en waarom. Door mijn uitleg behoudt u controle over de behandelingen. En heeft u vragen dan kunt u ze gerust stellen.


Ik oefen mijn vak met veel plezier uit en onderhoud een goed contact met de verwijzend tandartsen. Zo blijven ook zij op de hoogte van de voortgang.


Blijven leren is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Dit gebeurt via bij- en nascholingscursussen en door deelname aan een IT-groep voor Intercollegiale Toetsing. Tijdens  maandelijkse bijeenkomsten met andere mondhygiënisten worden actuele onderwerpen en nieuwigheden met elkaar gedeeld en vindt verdieping plaats op specifieke thema’s van het vak. Mede hierdoor blijf ik ook voldoen aan de kwaliteitseisen die aan mijn beroepsgroep worden gesteld.


In 2017 heb ik naast mijn werk als mondhygiënist de post-HBO opleiding Parodontologie met succes afgerond aan de ACTA in Amsterdam. Hiermee kan ik mijn theoretische en praktische kennis op het gebied van parodontologie verder uitbouwen. Recente epidemiologische gegevens laten zien dat minstens 10% van de bevolking ernstige parodontitis heeft en zelfs 30-40% aan een milde vorm lijdt. Deze groep wil ik graag verder helpen en begeleiden in mijn praktijk. Veel nadruk ligt hierbij op de interactie met de algemene gezondheid.


Mijn certificaat voor het KwaliteitsRegister Mondhygiënisten is met ingang van 1 april 2017 verlengd voor een periode van 5 jaar, tot en met 31 maart 2022.


Lid van de Nederlandse

Vereniging van Mondhygiënisten

www.mondhygienisten.nl

Ingeschreven in het KwaliteitsRegister Mondhygiënisten (KRM):

www.kieskrm.nlNaam: Nathalie Bleijerveld-Heij


Opleiding: Opleiding tot Mondhygiënist

SOM Utrecht


Diploma: 1988


Ervaring:

Verschillende Algemene Praktijken

Parodontologie

Orthodontie


Zelfstandig gevestigd:

Sinds 2019
Na mijn studie ben ik twee jaar werkzaam geweest in een algemene praktijk in het buitenland. Terug in Nederland heb ik ervaring opgedaan op verschillende werkvelden in verschillende praktijken.

Als mondhygiënist is het steeds weer mijn uitdaging om mensen te motiveren. Door het opbouwen van een goede relatie met de patiënt ontstaat er vertrouwen en dat draagt zeker bij aan een goed behandelresultaat.

Een persoonlijke, professionele aanpak vind ik
dan ook heel belangrijk. Ik probeer zó te werken dat mensen zich op hun gemak voelen. Zo werken we samen toe naar een gezond gebit.


Een belangrijk onderdeel van mijn werk is het regelmatig volgen van nascholingscursussen.


In 2018 heb ik naast mijn werk als mondhygiënist de post-HBO opleiding Parodontologie met succes afgerond aan de ACTA in Amsterdam. Hiermee heb ik de theoretische en vooral ook praktische kennis op het gebied van de parodontologie vergroot.